Látnivalók Püspökladányban és környékén


Karacs Ferenc Múzeum

A püspökladányi születésű Karacs Ferenc (1770-1838) közkedvelt térkép és rézmetsző illusztrátor volt. A róla elnevezett múzeum állandó kiállítása a bihari Nagy-Sárrét történetét mutatja be a lecsapolástól 1914-ig.

Karacs Ferenc Múzeum

Farkas-szigeti Arborétum

A püspökladányi arborétum Kaán Károly kezdeményezésére jött létre 1924-ben. Kaán Károly a természetvédelem és az alföldfásítás úttörője volt. Az országos hírű Erdészeti Szikkisérleti Telepet a világon elsőként itt hozták létre. A nyolc hektáros arborétumban körülbelül 650 fajta fa és cserje él.

Farkas-szigeti Arborétum

Halastavak

Püspökladány határában a zajos utaktól félreeső helyen, nyugodt, természetes környezetben várja a kikapcsolódni vágyókat 6 darab horgásztó.

A Gerendás Vendégház

B Árpád utcai Vendégház


Szent Ágota-híd

A várostól északra található a Hortobágyi Nemzeti Park része az Ágota- puszta, mely jellegzetes szíki növényekkel fogadja a látogatót. Ritka idegenforgalmi látványosság a Hortobágy-Berettyón átívelő műemlék fahíd a Szent Ágota-híd, melyet 1996-ban újítottak fel.


Győrfi Lajos szobrászművész köztéri szobrai

Győrfi Lajos a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével kitüntetett szobrászművész élethű szobrai Püspökladány közterületén.

Győrfi Lajos szobrászművész